Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of probiotics in the pig nutrition on the pathogenic bacteria counts in the gut.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F13%3A00213993" target="_blank" >RIV/62156489:43210/13:00213993 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.11118/actaun201361061839" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.11118/actaun201361061839</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.11118/actaun201361061839" target="_blank" >10.11118/actaun201361061839</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of probiotics in the pig nutrition on the pathogenic bacteria counts in the gut.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The objective of the present study was to evaluate the efficacy of a probiotic culture in the digestive tract of sows. Two groups of healthy sows with 40 animals each were fed a standard feed three weeks after weaning. From the beginning of the fourth week (day 0), one group received the same diet enriched with the probiotic monoculture of Enterococcus faecium SF 68, the second (control) group was given the same diet without probiotics. The samples of faeces were collected (to the sterile containers) atdays 0, 15, 30 (end of the probiotic consumption) and 40 (end of the wash-out period), respectively. In the probiotic group, significant decrease (P < 0.05) of numbers of E. coli and Clostridium spp. in faeces was found. The results indicate a positiveeffect of probiotics consumption on the digestive tract of sows and it can be used for a decrease of the incidence of the diarrhoeic diseases that are frequent in the pig husbandry.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of probiotics in the pig nutrition on the pathogenic bacteria counts in the gut.

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of the present study was to evaluate the efficacy of a probiotic culture in the digestive tract of sows. Two groups of healthy sows with 40 animals each were fed a standard feed three weeks after weaning. From the beginning of the fourth week (day 0), one group received the same diet enriched with the probiotic monoculture of Enterococcus faecium SF 68, the second (control) group was given the same diet without probiotics. The samples of faeces were collected (to the sterile containers) atdays 0, 15, 30 (end of the probiotic consumption) and 40 (end of the wash-out period), respectively. In the probiotic group, significant decrease (P < 0.05) of numbers of E. coli and Clostridium spp. in faeces was found. The results indicate a positiveeffect of probiotics consumption on the digestive tract of sows and it can be used for a decrease of the incidence of the diarrhoeic diseases that are frequent in the pig husbandry.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    61

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    1839-1843

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus