Vliv probiotických kultur na počty bakterií Escherichia coli a Clostridium ve střevním traktu selat
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A43907936" target="_blank" >RIV/62156489:43210/12:43907936 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2012/mnet_2012_full.pdf" target="_blank" >https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2012/mnet_2012_full.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv probiotických kultur na počty bakterií Escherichia coli a Clostridium ve střevním traktu selat
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem této práce bylo zjistit účinek probiotických kultur na střevní mikroflóru selat. Byly sestaveny tři skupiny selat po 10-ti zdravých kusech. První experimentální skupina (PF) byla krmena probiotikem Enterococcus faecium SF 68 (NCIMB10415) a druhá skupina probiotickou směsí EM-EKO PROBIO. Kontrolní skupina (K) byla bez příjmu probiotik během celého pokusu. Všechny skupiny byly krmeny shodně první tři týdny chovu. Od 4. týdne byly obě experimentální skupiny krmenou danou probiotickou směsí po dobu 30-ti dní. Fekální vzorky byly odebrány ve dnech: 0 (na konci 3. týdne), 15 (během krmení), 30 (konec krmení). Fekální vzorky byly odebrány do sterilních nádob. Z tohoto experimentu bylo patrné, že u obou pokusných skupin (P1, P2) konzumujících probiotikadocházelo ke snížení celkového počtu potencionálních patogenů druhu Escherichia coli i rodu Clostridium. Výsledky experimentu tedy naznačují pozitivní vliv konzumace probiotických krmných směsí na zažívací trakt prasat, a tím snižování ri
Název v anglickém jazyce
The effect of probiotics cultures on Escherichia coli and Clostridium counts in intestinal tract of piglets
Popis výsledku anglicky
The aim of this work was to evaluate the efficiency of probiotics cultures in intestinal tract of piglets. Three groups of piglets were fed with and without probiotic (two groups with and one control group without). For this experiment was used 10 healthy piglets in each group. The first group was fed probiotic Enterococcus faecium DSM 7134 and the second group EM-EKO ProBio original with mixture probiotics cultures. All groups were fed identically for first three weeks of rearing. For two experimentalgroups were given probiotic since 4 weeks. Fecal samples were collected at days: 0 (without consumption), 15 (during consumption) and 30 (end consumption). Fecal samples were collected in sterile sample containers. From this experiment was evident in both experimental groups (P1, P2) consuming probiotics to reduce the total number of potential pathogens species Escherichia coli and genus Clostridium. This effect was more pronounced the experimental group P2, particularly in the case of c
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
MendelNet 2012: Proceedings of International Ph.D. Students Conference
ISBN
978-80-7375-836-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
10
Strana od-do
778-787
Název nakladatele
Mendelova univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
21. 11. 2012
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
000366461200088