Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Characterization of precursor green bodies for the preparation of porous cordierite materials by thermal consolidation of native starches

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22310%2F14%3A43898248" target="_blank" >RIV/60461373:22310/14:43898248 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    španělština

  • Název v původním jazyce

    Caracterizacion de cuerpos en verde precursores de materiales porosos de cordierita conformados por consolidación térmica de almidones nativos

  • Popis výsledku v původním jazyce

    En este trabajo se presenta una parte de los resultados obtenidos en el marco de un proyecto de cooperación internacional en el que se estudian materiales porosos a base de cordierita obtenidos por consoli-dación térmica de suspensiones cerámicas con diferentes almidones nativos, en particular, aquéllos relacionados a la caracterización de los compactos en verde. Para la obtención del material de cordierita se partió de una mezcla precursora de caolín, talco y alúmina, y como agente consolidante/ligantey formador de poros a alta temperatura se emplean: almidones nativos de papa, maíz o tapioca. La caracteriza-ción de los materiales en verde se llevó a cabo por medidas de densi-dad y porosidad, análisis microestructural y evaluación del comporta-mientomecánico. En base a la información obtenida, se concluyó que el almidón con mejor comportamiento global es el de papa.

  • Název v anglickém jazyce

    Characterization of precursor green bodies for the preparation of porous cordierite materials by thermal consolidation of native starches

  • Popis výsledku anglicky

    In this work, part of the results obtained in the framework of an in-ternational cooperation project to study cordierite-based porous materi-als prepared by thermal consolidation of ceramic suspensions with dif-ferent native starches, are presented. In particular, results related to the characterization of green compacts are reported and discussed. In or-der to obtain a based-cordierite material, a precursor mixture of kaolin, talc and alumina was employed, together with native starches of potato, cornand cassava as consolidating/bonding and pore former at high temperature agent. The green materials characterization was carried out by density and porosity measurements, microstructural analysis and mechanical evaluation. Based on the obtained information, it was con-cluded that the agent with the best global behaviour is the potato starch.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    JH - Keramika, žáruvzdorné materiály a skla

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/7AMB12AR015" target="_blank" >7AMB12AR015: Porézní silikátová keramika připravená se škrobem a jeho produkty - od optimalizované přípravy k pokročilé charakterizaci</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Revista de la Asociación Argentina de Materiales

  • ISSN

    1668-4788

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    1

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    AR - Argentinská republika

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    6-15

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus