Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Phenolic compounds recovered from agro-food by-products using membrane technologies: An overview

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22310%2F16%3A43901819" target="_blank" >RIV/60461373:22310/16:43901819 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814616310524" target="_blank" >http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814616310524</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2016.07.030" target="_blank" >10.1016/j.foodchem.2016.07.030</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Phenolic compounds recovered from agro-food by-products using membrane technologies: An overview

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Typically, the various agro-food by-products of the food industry are treated by standard membrane processes, such as microfiltration, ultrafiltration and nanofiltration, in order to prepare them for final disposal. Recently, however, new membrane technologies have been developed. The recovery, separation and fractionation of high-added-value compounds, such as phenolic compounds from food processing waste, are major current research challenges. The goal of this paper is to provide a critical review of the main agro-food by-products treated by membrane technologies for the recovery of nutraceuticals. State-of-the-art of developments in the field are described. Particular attention is paid to experimental results reported for the recovery of polyphenols and their derivatives of different molecular weight. The literature data are analyzed and discussed in relation to separation processes, molecule properties, membrane characteristics and other interesting phenomena that occur during their recovery.

  • Název v anglickém jazyce

    Phenolic compounds recovered from agro-food by-products using membrane technologies: An overview

  • Popis výsledku anglicky

    Typically, the various agro-food by-products of the food industry are treated by standard membrane processes, such as microfiltration, ultrafiltration and nanofiltration, in order to prepare them for final disposal. Recently, however, new membrane technologies have been developed. The recovery, separation and fractionation of high-added-value compounds, such as phenolic compounds from food processing waste, are major current research challenges. The goal of this paper is to provide a critical review of the main agro-food by-products treated by membrane technologies for the recovery of nutraceuticals. State-of-the-art of developments in the field are described. Particular attention is paid to experimental results reported for the recovery of polyphenols and their derivatives of different molecular weight. The literature data are analyzed and discussed in relation to separation processes, molecule properties, membrane characteristics and other interesting phenomena that occur during their recovery.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Food Chemistry

  • ISSN

    0308-8146

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    213

  • Číslo periodika v rámci svazku

    DEC 15

  • Stát vydavatele periodika

    BE - Belgické království

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    753-762

  • Kód UT WoS článku

    000380289900097

  • EID výsledku v databázi Scopus