Characterization of ceramic materials via image analysis
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22310%2F19%3A43919536" target="_blank" >RIV/60461373:22310/19:43919536 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Characterization of ceramic materials via image analysis
Popis výsledku v původním jazyce
This chapter described and explains the characterization of ceramic materials via microscopic image analysis, with a special focus on the stereological determination of grain size and pore size. Based on selected examples (fully dense transparent ceramics and highly porous ceramic foams), the application of these measurements for process control and optimzation is shown.
Název v anglickém jazyce
Characterization of ceramic materials via image analysis
Popis výsledku anglicky
This chapter described and explains the characterization of ceramic materials via microscopic image analysis, with a special focus on the stereological determination of grain size and pore size. Based on selected examples (fully dense transparent ceramics and highly porous ceramic foams), the application of these measurements for process control and optimzation is shown.
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
—
OECD FORD obor
20504 - Ceramics
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Measurement and Control of Chemical, Food and Biotechnological Processes, Volume II: Process Control
ISBN
978-1-908235-10-7
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
326-332
Počet stran knihy
656
Název nakladatele
STS Science Centre Ltd.
Místo vydání
London
Kód UT WoS kapitoly
—