NIR spektroskopie a její využití při analýze mléka a mléčných výrobků
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22320%2F02%3A00006643" target="_blank" >RIV/60461373:22320/02:00006643 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60461373:22320/02:00006644 RIV/60461373:22330/02:00006643 RIV/60461373:22330/02:00006644
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
NIR spektroskopie a její využití při analýze mléka a mléčných výrobků
Popis výsledku v původním jazyce
Přehledový článek o možnostech NIR spektroskopie, instrumentaci a chemometrických metodách zpracování NIR spekter. Aplikační potenciál metody je demonstrován při analýze mléčných produktů
Název v anglickém jazyce
Near-infrared Spectroscopy and Its Application to Milk and Dairy Products Analysis
Popis výsledku anglicky
The review deals with the principles of NIR spectroscopy, its instrumentation and techniques of acquisition of NIR spectra. Chemometric methods are discussed. The application potential of NIR spectroscopy is demonstrated in the field of dairy products.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CI - Průmyslová chemie a chemické inženýrství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2002
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Chemické listy
ISSN
0009-2770
e-ISSN
—
Svazek periodika
2002
Číslo periodika v rámci svazku
96
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
305-310
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—