Využití blízké infračervené transflektanční spektroskopie pro sledování parametrů jakosti medu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F08%3A00001714" target="_blank" >RIV/62157124:16270/08:00001714 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Využití blízké infračervené transflektanční spektroskopie pro sledování parametrů jakosti medu
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem práce bylo stanovení obsahu vody, kyselosti, aktivity vody, obsahu hydroxymethylfurfuralu, vodivosti a pH v medu pomocí FT-NIR spektroskopie. Výsledky ukazují, že blízká infračervená spektroskopie představuje vhodnou metodu pro vyhodnocení fyzikálně-chemického složení medu.
Název v anglickém jazyce
Use of near-infrared transflectance spectroscopy for monitoring of honey quality components
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to analyse water content, acidity, water activity, hydroxymethylfurfural content, electrical conductivity and pH in honey by NIR transflectance spectroscopy. The results demonstrate that NIR spectroscopy is a useful method to evaluate honey quality.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
zborník vedeckých prác z III. vedeckej konferencie s medzinárodnou účasťou Bezpečnost a kvalita potravín
ISBN
978-80-8069-996-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
—
Název nakladatele
Slovenská pol´nohospodárska univerzita v Nitre
Místo vydání
Nitra
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—