Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Využití blízké infračervené transflektanční spektroskopie pro sledování parametrů jakosti medu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F08%3A00001714" target="_blank" >RIV/62157124:16270/08:00001714 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Využití blízké infračervené transflektanční spektroskopie pro sledování parametrů jakosti medu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo stanovení obsahu vody, kyselosti, aktivity vody, obsahu hydroxymethylfurfuralu, vodivosti a pH v medu pomocí FT-NIR spektroskopie. Výsledky ukazují, že blízká infračervená spektroskopie představuje vhodnou metodu pro vyhodnocení fyzikálně-chemického složení medu.

  • Název v anglickém jazyce

    Use of near-infrared transflectance spectroscopy for monitoring of honey quality components

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to analyse water content, acidity, water activity, hydroxymethylfurfural content, electrical conductivity and pH in honey by NIR transflectance spectroscopy. The results demonstrate that NIR spectroscopy is a useful method to evaluate honey quality.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    zborník vedeckých prác z III. vedeckej konferencie s medzinárodnou účasťou Bezpečnost a kvalita potravín

  • ISBN

    978-80-8069-996-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Slovenská pol´nohospodárska univerzita v Nitre

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku