Využití NIR spektrometrie pro posouzení vlivu tepelného ošetření na kvalitu českých medů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F08%3A00001782" target="_blank" >RIV/62157124:16270/08:00001782 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Využití NIR spektrometrie pro posouzení vlivu tepelného ošetření na kvalitu českých medů
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem této práce bylo vyvinout kalibrační modely pro stanovení obsahu vody, vodní aktivity, pH, vodivosi v medu zahřívaném na různou teplotu, po různou dobu. Z výsledků studie vyplývá, že FT-NIR je potenciálně použitelnou technikou pro monitoring kvalitymedu.
Název v anglickém jazyce
Analysis of heat treated chech honey duality characteristics by FT-NIR
Popis výsledku anglicky
The objectives of this study were to develop calibration models for determination of water content, electrical conductivity, water activity in heat treated honey, using temperatures and various time. The results of the study showed that FT-NIR is a suitable method for honey quality monitoring.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
sborník III. vedeckej konferencie doktorandov s medzinárodnou účasťou
ISBN
978-80-552-0138-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Název nakladatele
Slovenská pol´nohospodárska univerzita v Nitre
Místo vydání
Nitra
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—