Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Stanovení základních skupinových charakteristik vybraných sladivých látek

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22320%2F13%3A43895448" target="_blank" >RIV/60461373:22320/13:43895448 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Stanovení základních skupinových charakteristik vybraných sladivých látek

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce je stanovení základních charakteristik sladivých látek. Pro stanovení charakteristik byly použity celkem čtyři stanovení: CHSK, TOC, TN a TNk. Všechna tato stanovení zahrnují široké spektrum sledovaných analytů a lze je tedy považovat za velmi dobrý náhled pro zjištění kvality či ověření chování dané látky při konkrétním stanovení. Pro účely této práce bylo využito celkem pěti sladivých látek, které byly vybrány na základě jejich výskytu v produktech potravinářského průmyslu či šlo o jinak zajímavé sladivé látky. Jedná se o tyto sladivé látky: sukralosa, acesulfam K, aspartam, neotam a neohesperidin DC. První tři jmenované sladivé látky jsou zcela běžně používány pro doslazování a ochucování potravin v rámci EU, poslední dvě námi vybrané sladivé látky jsou zvoleny díky své neobyčejné sladivosti, která je až o dva řády větší než u dříve jmenovaných. Tyto dvě sladivé látky se v současnosti běžně nepoužívají, a to především z důvodů jejich neschválení pro potravinářský průmysl

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of the basic characteristics of selected groups of sweetening agents

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the study was to determine the basic analytical characteristics of sweetening agents. For the analysis were chosen COD, TOC, TN and TNk. Based on the obtained values were verified purity of sweetening agents. Further, there is also possibilitydetermination of sweetening agents such methods.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    DJ - Znečištění a kontrola vody

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Hydroanalytika 2013

  • ISBN

    978-80-904986-1-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    139-140

  • Název nakladatele

    CSlab spol. s r.o

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Hradec Králové

  • Datum konání akce

    17. 9. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku