Přednosti a rizika konzumace syrových potravin
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F01%3A00004041" target="_blank" >RIV/60461373:22330/01:00004041 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Přednosti a rizika konzumace syrových potravin
Popis výsledku v původním jazyce
Rizika konzumace syrových potravin jsou v mnoha případech (vejce, maso, mléko, luštěniny) větší než přínosy (vyšší obsah vitaminů a dalších biologicky aktivních látek) z důvodu obsahu mikrobů a přírodních toxických látek.
Název v anglickém jazyce
The advantages and risks of raw foods consumption
Popis výsledku anglicky
The risks of consumption of uncooked foods are in some cases (eggs, meat, milk, pulses) higher than its assets (higher content of vitamins and other biological active compounds) due to contents of microbes and natural toxic compounds.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2001
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Výživa a potraviny - Zpravodaj školního stravování
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Svazek periodika
56
Číslo periodika v rámci svazku
5
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
156-160
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—