Výživové hodnocení pokrmů v menzách
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F01%3A00004153" target="_blank" >RIV/60461373:22330/01:00004153 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Výživové hodnocení pokrmů v menzách
Popis výsledku v původním jazyce
Pokrmy servírované jako oběd byly hodnoceny z výživového hlediska. Většina výživových faktorů byla v souladu s VDD, pouze obsah tuku, cholesterolu, kyseliny linolové, vitaminu A a železa byl vyšší a obsah vitaminu C, vlákniny a vápníku nižší než VDD.
Název v anglickém jazyce
Nutritional value of dishes in the Czech student's cafeterias
Popis výsledku anglicky
The dishes (served as lunch) were evaluated from nutritional point of view. The dishes were in most cases in the accordance with RDA. The contents of fat, cholesterol, linoleic acid, vitamin A and Fe were higher and contents of vitamin C, dietary fibre and Ca were lower than RDA.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2001
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Svazek periodika
56
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
115-117
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—