Jak se pivo vařilo dříve a dnes
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F02%3A00006786" target="_blank" >RIV/60461373:22330/02:00006786 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Jak se pivo vařilo dříve a dnes
Popis výsledku v původním jazyce
Výroba piva na území ČR má dávnou tradici. Vyvíjela se od přípravy v každé domácnosti, následovala řemeslná výroba. Od 19 století přešla na průmyslovou výrobu nejdříve v tzv. strojních pivovarech, dnes moderní produkce řízená výpočetní technikou. Svrchněkvašená piva v polovině 19. století nahrazena výhradně spodně kvašenými pivy specifických vlastností. Pivovarství ve všech etapách vývoje ovlivňovalo ekonomiku státních útvarů na našem území.
Název v anglickém jazyce
How beer use to be brewed and how is it today.
Popis výsledku anglicky
The beer production has a long tradition on the Czech territory. It developed from house preparation to professional production. In 19th century brewing became an industry and the production was concentrated in so called "machinery breweries". Today it'sa modern computer-controlled technology. The top-fermented beers were in the middle of 19th century replaced by bottom - fermented beers with specific properties. Brewing influenced the economy of the country at all stages of it's development.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EI - Biotechnologie a bionika
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2002
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
48
Číslo periodika v rámci svazku
12
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
25
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—