Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Databáze vlastností cukru, cukerných roztoků a potravin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008359" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008359 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Databáze vlastností cukru, cukerných roztoků a potravin

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Pro možnost interaktivního uplatnění databáze fyzikálních vlastností cukru, cukerných, roztoků a dalších látek při modelování, simulaci a bilančních výpočtech byl vyvinut nový počítačový program, který vychází z dřívějších prací Ústavu chemie a technologie sacharidů VŠCHT Praha. Hlavním zdrojem dat pro vytvářenou databázi je monografie Sugar Technologist Manual (Bartens, Berlin 1995). Jedná se o komplexní přehled fyzikálních vlastností cukerných roztoků a mnoha dalších dat z oblasti technologie cukru asouvisejících výrob. V této publikaci jsou kromě vlastních tabulek hodnot uvedeny též matematické vztahy popisující závislosti jednotlivých vlastností na hlavních parametrech (např. na teplotě, koncentraci, tlaku apod.). Vyvinutý program nabízí soubor dat věnovaný vlastnostem sacharosy, jejích čistých a technických roztoků, dalších sacharidů, meziproduktů a mnoha jiných látek. Program umožňuje rychlý výpočet dat během různých procesů při výrobě sacharidů, řízení a kontrole procesu a při

  • Název v anglickém jazyce

    The database of the caracteristics of sugar, sugar syrups and food

  • Popis výsledku anglicky

    The Interactive database of the physical properties of sugar, sugar solutions and others can be used in modelling, simulation and computing of budget. The main data source is Sugar Technologist Manual (Bartens, Berlin 1995). The program enables quick computing thru any processes.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník 50. konference chemického inženýrství CHISA 2003

  • ISBN

    80-86059-36-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    182

  • Strana od-do

    132

  • Název nakladatele

    Česká společnost chemického a procesního inženýrství

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Srní , Šumava

  • Datum konání akce

    20. 10. 2003

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku