Falšování výrobků s obsahem vajec
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008368" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008368 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Falšování výrobků s obsahem vajec
Popis výsledku v původním jazyce
Vejce nebo jeho části často představují jednu z nejdražších surovin použitých při výrobě vaječného výrobku. Vaječné výrobky jsou falšovány především vědomým snížením vaječného podílu popřípadě maskováním nedodržení receptury přídavkem stabilizátorů, emulgátorů, plnidel, barviv atd. Mezi vaječné výrobky je možno zařadit: vaječné likéry, likéry s přídavkem vajec, majonézy, tatarské omáčky, vaječné těstoviny, nejrůznější směsi s podílem vajec pro přípravu pokrmů a další výrobky u kterých je výrobcem deklarován obsah vajec, žloutků nebo bílků.
Název v anglickém jazyce
Adulteration of product containing eggs
Popis výsledku anglicky
The recent Czech Food law (Decree No. 264/2003, 93/2000 and 57/2003 of the law No 110/1997 as amended) specifies the presence or minimum concentration of egg or egg yolk content in relevant food products (mayonnaises, egg pastas, egg liqueurs, dry mixture where the egg presence is declared).
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2003
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Praktická příručka výrobce a prodejce potravin, 18. aktualizace
ISBN
80-86229-05-X
Počet stran výsledku
10
Strana od-do
1-10
Počet stran knihy
—
Název nakladatele
Wiley
Místo vydání
Chihester
Kód UT WoS kapitoly
—