Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Falšování výrobků s obsahem vajec

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008368" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008368 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Falšování výrobků s obsahem vajec

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Vejce nebo jeho části často představují jednu z nejdražších surovin použitých při výrobě vaječného výrobku. Vaječné výrobky jsou falšovány především vědomým snížením vaječného podílu popřípadě maskováním nedodržení receptury přídavkem stabilizátorů, emulgátorů, plnidel, barviv atd. Mezi vaječné výrobky je možno zařadit: vaječné likéry, likéry s přídavkem vajec, majonézy, tatarské omáčky, vaječné těstoviny, nejrůznější směsi s podílem vajec pro přípravu pokrmů a další výrobky u kterých je výrobcem deklarován obsah vajec, žloutků nebo bílků.

  • Název v anglickém jazyce

    Adulteration of product containing eggs

  • Popis výsledku anglicky

    The recent Czech Food law (Decree No. 264/2003, 93/2000 and 57/2003 of the law No 110/1997 as amended) specifies the presence or minimum concentration of egg or egg yolk content in relevant food products (mayonnaises, egg pastas, egg liqueurs, dry mixture where the egg presence is declared).

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Praktická příručka výrobce a prodejce potravin, 18. aktualizace

  • ISBN

    80-86229-05-X

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    1-10

  • Počet stran knihy

  • Název nakladatele

    Wiley

  • Místo vydání

    Chihester

  • Kód UT WoS kapitoly