Obsah jodu v konzumních vejcích
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F05%3A00006615" target="_blank" >RIV/60076658:12220/05:00006615 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Obsah jodu v konzumních vejcích
Popis výsledku v původním jazyce
Obsah jodu byl ve vaječném žloutku stanoven metodou podle Sandell-Kolthoffa. Průměrný obsah jodu ve žloutku vajec pocházejících z velkochovů byl v roce 2003 1125+/-217 a v roce 2004 1057 +/- 333 μg/kg čerstvé hmoty. Ve žloutku vajec z malochovů bylprůměrný obsah jodu 335+/-72 v roce 2003 a 271+/-198 μg /kg čerstvé hmoty v roce 2004.
Název v anglickém jazyce
Iodine contentin in consumer eggs
Popis výsledku anglicky
Sandell-Kolthoff method was applid to determine iodine content in the yolk of 47 eggs from large flocks and 31 eggs from small flocks in 2003, and 54 eggs from large flocks and 90 from small flocks in 2004. In 2003 iodine content in the yolk of eggs fromlarge flocka was 1125+/-217 and in 2004 was 1057 +/- 333 μg/kg fresh matter. The iodine content in yolk of eggs from small flocks was in 2003 335+/-72 and 2004 271+/-198 μg/kg fresh matter.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/1B44013" target="_blank" >1B44013: Regulace obsahu jódu v potravinách živočišného původu.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
AGROMAGAZÍN : Pole. Stáje. Krmiva. Technika. Stavby. Investice
ISSN
1214-0643
e-ISSN
—
Svazek periodika
6
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
46-47
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—