Obsah mikroprvků v konzumních vejcích v České republice
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F11%3A43882087" target="_blank" >RIV/60076658:12220/11:43882087 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Obsah mikroprvků v konzumních vejcích v České republice
Popis výsledku v původním jazyce
V průběhu let 2007 a 2008 byla v ČR (7 velkochovů a 13 malochovů) sledována průměrná koncentrace mikroprvků v čerstvém žloutku vajec nosnic. Obsah jodu ve žloutku vajec nosnic z velkochovů významně (P { 0,01) převyšoval jeho obsah ve žloutku vajec nosnicz malochovů. Žloutek vajec z velkochovů kryje 6,8-13,5% denní potřeby jodu u dospělých. Krytí denní potřeby na požadavek mikroprvků u mužů vejci z velkochovů bylo: Zn 2,8-3,2%, Cu 11,2-14,9%, Mn 0,4-1,1% a nebyl významný rozdíl mezi obsahem Zn, Cu and Mn ve žloutku vajec z velkochovů a malochovů.
Název v anglickém jazyce
Microelements contetnt in consumer eggs in the Czech Republic
Popis výsledku anglicky
The average content of the microelements in fresh matter of yolk in hens was observed repeatedly in the territory of Bohemia in both years 2007 and 2008 in 7 large flocks and 13 small flocks. The concentrations of microelements (mg?kg-1 fresh matter) inyolk in years 2007 and 2008. The content of iodine in yolk of the eggs laying hens from large flocks significantly (P { 0,01) exceed his content in yolk of eggs from small flocks. The yolk of eggs from the large flocks cover 6,8-13,5% of the daily iodinerequirement in adults. The cover of daily men microelements reguirement from large flocks was: Zn- 2,8-3,2%, Cu- 11,2-14,9%, Mn- 0,4-1,1% and there were no significant differences between Zn, Cu and Mn content in yolk from large flocks and small flocks.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QH81105" target="_blank" >QH81105: Patofyziologické důsledky alimentárního přebytku jódu u skotu a ovcí.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
IX. Kábrtovy dietetické dny
ISBN
978-80-7399-125-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
192-195
Název nakladatele
Tribun EU
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
18. 5. 2011
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—