Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Modifikace spektrofotometrické metody pro stanovení primárních aminoskupin v mléčných bílkovinách. - sborník

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008370" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008370 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Modifikace spektrofotometrické metody pro stanovení primárních aminoskupin v mléčných bílkovinách. - sborník

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Spektrofotometrické stanovení primárních aminoskupin založené na reakci s o-ftaldialdehydem (OPA) je široce využíváno v analýze aminokyselin, peptidů a bílkovin. Bylo navrženo a ověřeno nové činidlo s OPA a N-acetyl-cysteinem. Toto činidlo poskytuje stálý produkt, jsou tak získány přesněnjší výsledky a je nižší spotřeba chemikálií. Metoda je vhodná také pro sledování průběhu proteolýzy ve fermentovaných výrobcích a sýrech.

  • Název v anglickém jazyce

    Optimization of spectrophotometric method suitable for assessing amino groups in dairy proteins.

  • Popis výsledku anglicky

    Spectrophotometric determination of primary amino groups based on reaction with o-phtadialdehyde (OPA) is widely used in analysis of aminoacids, peptides and proteins. New recipe of reactant mixture of OPA and N-acetyl-L-cysteine was suggested and proved. This mixture gives stable coloured product and the reaction provides more precise results and saves chemicals. This method is also suitable for monitoring of course of proteolysis (fermentated products, cheeses).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník - MLÉKO A SÝRY 2003

  • ISBN

    80-86238-31-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    124-128

  • Název nakladatele

    Česká společnost chemická

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    22. 1. 2003

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku