Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Application of membrane separation techniques in starch refinement - sborník

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008399" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008399 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Application of membrane separation techniques in starch refinement - sborník

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of starch refinement is the most possible removing of suspension containing fine particles (turbidity) and dissolved high- and low-molecular non-sugar impurities.The eventual replacement of conventional refining techniques by membrane types wouldcut amount of waste material due to the reduction of used filtration aids, which cannot be utilised any further. For this purpose , samples of commercial hydrolysates from wheat starch obtained by acid and enzymatic hydrolysis were treated by ultrafiltration on different filtration units equipped with varous inorganic membranes (Membralox, Tami). The main pore size of used membranes was 20-100 nm. The result showed that the amount of macromolecules removed by ultrafiltration was so low. The ultrafiltration affected mainly proteins and colour compounds were decolourised by 60-74 %.

  • Název v anglickém jazyce

    Application of membrane separation techniques in starch refinement - sborník

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of starch refinement is the most possible removing of suspension containing fine particles (turbidity) and dissolved high- and low-molecular non-sugar impurities.The eventual replacement of conventional refining techniques by membrane types wouldcut amount of waste material due to the reduction of used filtration aids, which cannot be utilised any further. For this purpose , samples of commercial hydrolysates from wheat starch obtained by acid and enzymatic hydrolysis were treated by ultrafiltration on different filtration units equipped with varous inorganic membranes (Membralox, Tami). The main pore size of used membranes was 20-100 nm. The result showed that the amount of macromolecules removed by ultrafiltration was so low. The ultrafiltration affected mainly proteins and colour compounds were decolourised by 60-74 %.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    PERMEA 2003

  • ISBN

    80-227-1922-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    100

  • Strana od-do

    69

  • Název nakladatele

    Slovak Society of Chemical Engineering

  • Místo vydání

    Bratislava, Slovakia

  • Místo konání akce

    Tatranské Matliare, Slovakia

  • Datum konání akce

    7. 9. 2003

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku