Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Aplikace cross-flow ultrafiltrace na anorganických membranách při čištění potravinářských materiálů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00013219" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00013219 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Application of Cross-flow Ultrafiltration on Inorganic Membranes in Purification of Food Materials.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This paper brings data about ultrafiltration on inorganic membranes (MEMBRALOX, France, mean pore size 20 and 100 nm, 0.8 m long, filtration area of 0.2 m2), which were applied for purification of different liquid materials from the food industry; to beconcrete, egg blend, amaranth starch suspension and caramel (i.e. natural colorant). The ultrafiltration was carried out on a pilot plant filtration unit TIA (Bollene, France) and cross-flow permeate fluxes were measured at first. Using the experimentaldata the mathematical models describing membrane fouling were suggested. Obtained permeate steady-state fluxes depended partially on the filtration temperature but mostly on the character of filtered medium.

  • Název v anglickém jazyce

    Application of Cross-flow Ultrafiltration on Inorganic Membranes in Purification of Food Materials.

  • Popis výsledku anglicky

    This paper brings data about ultrafiltration on inorganic membranes (MEMBRALOX, France, mean pore size 20 and 100 nm, 0.8 m long, filtration area of 0.2 m2), which were applied for purification of different liquid materials from the food industry; to beconcrete, egg blend, amaranth starch suspension and caramel (i.e. natural colorant). The ultrafiltration was carried out on a pilot plant filtration unit TIA (Bollene, France) and cross-flow permeate fluxes were measured at first. Using the experimentaldata the mathematical models describing membrane fouling were suggested. Obtained permeate steady-state fluxes depended partially on the filtration temperature but mostly on the character of filtered medium.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QF3044" target="_blank" >QF3044: Ověření využitelnosti membráno-fotokatalytické destrukce toxických polutantů v kombinaci s bioremediačními technologiemi v zemědělství.</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Food Science

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    23

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    103-110

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus