Stanovení laktobacilů v jogurtech konvenční agarovou technikou a pomocí Petrifilmů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008426" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008426 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Stanovení laktobacilů v jogurtech konvenční agarovou technikou a pomocí Petrifilmů
Popis výsledku v původním jazyce
U vzorků jogurtů skladovaných při 4°C a 15°C byl sledován konvenční agarovou technikou za použití MRS agaru o pH 5,4 a metodou Petrifilm destiček celkový počet laktobacilů. Pro sledování rodu Lactobacillus lze použít obě testované metody.
Název v anglickém jazyce
Lactobacilli detection by conventional agar plate technique and by petrifilm plates in yoghurts
Popis výsledku anglicky
Conventional agar method (MRS agar, pH 5.4) was compared with ready-to-use Petrifilm plating for detection of lactobacilli in commercial yoghurt samples stored at 4°C and 15°C. Both methods can be used for detection of lactobacilli viability.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2003
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Mlékařské listy
ISSN
1212-950X
e-ISSN
—
Svazek periodika
27
Číslo periodika v rámci svazku
76
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
21-26
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—