Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Beta-Galactosidase from Antarctic bacterium Arthrobacter sp. C2-2: a molecular modelling study

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008978" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008978 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Beta-Galactosidase from Antarctic bacterium Arthrobacter sp. C2-2: a molecular modelling study

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Enzymes from cold adapted microorganisms are being studied as potential catalysts in biotechnology as well as models of adaptation on an evolutionary level. The relationship between structural features of these enzymes and their ability to efficiently catalyse reactions at low temperatures is not clear. A study of beta-galactosidase from Antarctic bacteria Arthrobacter sp. C2-2 is presented. Model of 3D-structure of this enzyme was built using a methodology of homology modelling by satisfaction of spatial restraints based on structure of beta-galactosidase from E. coli (1DP0), the structure of one loop region was predicted ab initio. Interactions between the enzyme and ligands (galactose, water and ions) was studied using a methodology of molecular fields, docking, molecular dynamics simulation and free-energy scoring. Overall quality of the model was evaluated by 1 ns molecular dynamics simulation. We present comparison of structural features of the studied enzyme and its mesophilic c

  • Název v anglickém jazyce

    Beta-Galactosidase from Antarctic bacterium Arthrobacter sp. C2-2: a molecular modelling study

  • Popis výsledku anglicky

    Enzymes from cold adapted microorganisms are being studied as potential catalysts in biotechnology as well as models of adaptation on an evolutionary level. The relationship between structural features of these enzymes and their ability to efficiently catalyse reactions at low temperatures is not clear. A study of beta-galactosidase from Antarctic bacteria Arthrobacter sp. C2-2 is presented. Model of 3D-structure of this enzyme was built using a methodology of homology modelling by satisfaction of spatial restraints based on structure of beta-galactosidase from E. coli (1DP0), the structure of one loop region was predicted ab initio. Interactions between the enzyme and ligands (galactose, water and ions) was studied using a methodology of molecular fields, docking, molecular dynamics simulation and free-energy scoring. Overall quality of the model was evaluated by 1 ns molecular dynamics simulation. We present comparison of structural features of the studied enzyme and its mesophilic c

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA204%2F02%2F0843" target="_blank" >GA204/02/0843: Komplexní studium chladového přizpůsobení enzymů na molekulární úrovni a jejich uplatnění v biotechnologických procesech</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník CUKRBLIK

  • ISBN

    80-86238-30-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    14

  • Název nakladatele

    VŠCHT

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    16. 4. 2003

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku