Balení potravin v modifikované atmosféře
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F04%3A00012744" target="_blank" >RIV/60461373:22330/04:00012744 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Balení potravin v modifikované atmosféře
Popis výsledku v původním jazyce
Balení v modifikované atmosféře je dynamicky se rozvíjejícím oborem, který, pokud je správně aplikován, přspívá ke zlepšení kvality a prodloužení údržnosti potravin. Znalosti výrobců o principu působení MAP jsou neúplné a mohou vést k nebezpečnému přeceňování metody. Hlavní zásady použití pro čerstvé i opracované produkty jsou shrnuty v článku.
Název v anglickém jazyce
Food packaging in modified atmosphere
Popis výsledku anglicky
Modified atmosphere packaging is of increasing importance; if properly applied, it increases quality and shelf life of food. The producers´ knowledge of MAP principles is rather poor and the method tends to be overestimated. Guidelines of application forboth fresh and processed products have been given.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2004
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník 17. konference s mezinárodní účastí Obal 2004 - Obal a bezpečnost tovaru
ISBN
80-233-0497-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
15-21
Název nakladatele
Dom techniky ZSVTS Bratislava
Místo vydání
Bratislava
Místo konání akce
Dom techniky ZSVTS Bratislava s.r.o., SR
Datum konání akce
29. 9. 2004
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—