Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Dipstiky pro screening Listeria v potravinových vzorcích

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F04%3A00012968" target="_blank" >RIV/60461373:22330/04:00012968 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Dipsticks in screening for Listeria contamination in food samples

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Listeria are gram-positive, non-spore-forming, rod-shaped bacteria. Of the six known species of the Listeria genus, Listeria monocytogenes deserves particular mention as a human and animal pathogen, while L. ivanovii is pathogenic only in animals and L.innocua, L. seeligeri, L. grayi, and L. welshimeri are mostly considered harmless environmental bacteria. Severe disease listeriosis caused by pathogenic bacteria from genus Listeria is one of the most deadly bacterial infections currently known. These bacteria are well equipped to survive food processing technologies. For example, they tolerate high concentrations of salt and relatively low pHs, and worst of all, they are able to multiply at refrigeration temperatures. This makes Listeria microorganisms a serious threat to food safety and ranks them among the microorganisms that most concern the food industry. The foods most frequently implicated are raw milk, soft cheeses (particularly those made from unpasteurized milk), ice cream, r

  • Název v anglickém jazyce

    Dipsticks in screening for Listeria contamination in food samples

  • Popis výsledku anglicky

    Listeria are gram-positive, non-spore-forming, rod-shaped bacteria. Of the six known species of the Listeria genus, Listeria monocytogenes deserves particular mention as a human and animal pathogen, while L. ivanovii is pathogenic only in animals and L.innocua, L. seeligeri, L. grayi, and L. welshimeri are mostly considered harmless environmental bacteria. Severe disease listeriosis caused by pathogenic bacteria from genus Listeria is one of the most deadly bacterial infections currently known. These bacteria are well equipped to survive food processing technologies. For example, they tolerate high concentrations of salt and relatively low pHs, and worst of all, they are able to multiply at refrigeration temperatures. This makes Listeria microorganisms a serious threat to food safety and ranks them among the microorganisms that most concern the food industry. The foods most frequently implicated are raw milk, soft cheeses (particularly those made from unpasteurized milk), ice cream, r

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA525%2F03%2F0350" target="_blank" >GA525/03/0350: Vývoj screeningové imunochemické metody pro specifickou detekci Listeria monocytogenes v potravinách</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Chemica

  • ISBN

    0232-0061/80-24

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    174

  • Název nakladatele

    Univerzita Palackého

  • Místo vydání

    Olomouc

  • Místo konání akce

    Olomouc

  • Datum konání akce

    31. 8. 2004

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku