Dipstiky pro screening Listeria v potravinových vzorcích
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F04%3A00012968" target="_blank" >RIV/60461373:22330/04:00012968 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Dipsticks in screening for Listeria contamination in food samples
Popis výsledku v původním jazyce
Listeria are gram-positive, non-spore-forming, rod-shaped bacteria. Of the six known species of the Listeria genus, Listeria monocytogenes deserves particular mention as a human and animal pathogen, while L. ivanovii is pathogenic only in animals and L.innocua, L. seeligeri, L. grayi, and L. welshimeri are mostly considered harmless environmental bacteria. Severe disease listeriosis caused by pathogenic bacteria from genus Listeria is one of the most deadly bacterial infections currently known. These bacteria are well equipped to survive food processing technologies. For example, they tolerate high concentrations of salt and relatively low pHs, and worst of all, they are able to multiply at refrigeration temperatures. This makes Listeria microorganisms a serious threat to food safety and ranks them among the microorganisms that most concern the food industry. The foods most frequently implicated are raw milk, soft cheeses (particularly those made from unpasteurized milk), ice cream, r
Název v anglickém jazyce
Dipsticks in screening for Listeria contamination in food samples
Popis výsledku anglicky
Listeria are gram-positive, non-spore-forming, rod-shaped bacteria. Of the six known species of the Listeria genus, Listeria monocytogenes deserves particular mention as a human and animal pathogen, while L. ivanovii is pathogenic only in animals and L.innocua, L. seeligeri, L. grayi, and L. welshimeri are mostly considered harmless environmental bacteria. Severe disease listeriosis caused by pathogenic bacteria from genus Listeria is one of the most deadly bacterial infections currently known. These bacteria are well equipped to survive food processing technologies. For example, they tolerate high concentrations of salt and relatively low pHs, and worst of all, they are able to multiply at refrigeration temperatures. This makes Listeria microorganisms a serious threat to food safety and ranks them among the microorganisms that most concern the food industry. The foods most frequently implicated are raw milk, soft cheeses (particularly those made from unpasteurized milk), ice cream, r
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
CE - Biochemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GA525%2F03%2F0350" target="_blank" >GA525/03/0350: Vývoj screeningové imunochemické metody pro specifickou detekci Listeria monocytogenes v potravinách</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2004
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Chemica
ISBN
0232-0061/80-24
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
174
Název nakladatele
Univerzita Palackého
Místo vydání
Olomouc
Místo konání akce
Olomouc
Datum konání akce
31. 8. 2004
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—