Baroinaktivace mikroflóry klíčených semen vigny zlaté (fazole mungo)
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00013220" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00013220 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00027022:_____/05:8P007923
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Baroinaktivace mikroflóry klíčených semen vigny zlaté (fazole mungo)
Popis výsledku v původním jazyce
Hlavními důvody nízké spotřeby luštěnin jsou málo atraktivní chuť a zdravotní problémy po jejich konzumaci. Velmi účinným způsobem, jak zmírnit trávicí problémy po konzumaci luštěnin je klíčení, kdy dochází k odbourání nestravitelných oligosacharidů, které způsobují nadýmání. Jednou z moderních metod konzervace, které si nacházejí své místo ve světové produkci potravin, je ošetření vysokým tlakem.
Název v anglickém jazyce
Microorganisms baroinactivation of germinated mung bean seeds
Popis výsledku anglicky
The main reason of the low consumption of the legumes is less atractive taste and the health problems after the consumation. Very effective way how to defuse digestion problems is the germination of legumes seed. There is the reducing of the nondigestible oligosaccharides causing flatulence. One of the modern method of conservation of the germinated seeds is the treatment by high pressure - baroinactivation.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QF3287" target="_blank" >QF3287: Funkční potraviny ze zeleniny a ovoce a dalších zemědělských produktů vyrobené za použití vysokotlakého ošetření</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník 52. Konference chemického a procesního inženýrství CHISA 2005
ISBN
80-86059-42-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
218
Název nakladatele
Ing. Jan Novosad, Procesní inženýrství
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Srní, Šumava
Datum konání akce
17. 10. 2005
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—