Baroinaktivace klíčených semen luštěnin
Popis výsledku
Hlavními důvody nízké spotřeby luštěnin jsou málo atraktivní chuť a zdravotní problémy po jejich konzumaci. Velmi účinným způsobem, jak zmírnit trávicí problémy po konzumaci luštěnin je klíčení, kdy dochází k odbourání nestravitelných oligosacharidů, které způsobují nadýmání. Jednou z moderních metod konzervace, které si nacházejí své místo ve světové produkci potravin, je ošetření vysokým tlakem.
Klíčová slova
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Baroinactivation of Germinated Grain Legume Seeds
Popis výsledku v původním jazyce
The main reason of the low consumption of the legumes is less atractive taste and the health problems after the consumation. Very effective way how to defuse digestion problems is the germination of legumes seed. There is the reducing of the nondigestible oligosaccharides causing flatulence. One of the modern method of conservation of the germinated seeds is the treatment by high pressure - baroinactivation.
Název v anglickém jazyce
Baroinactivation of Germinated Grain Legume Seeds
Popis výsledku anglicky
The main reason of the low consumption of the legumes is less atractive taste and the health problems after the consumation. Very effective way how to defuse digestion problems is the germination of legumes seed. There is the reducing of the nondigestible oligosaccharides causing flatulence. One of the modern method of conservation of the germinated seeds is the treatment by high pressure - baroinactivation.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Základní informace
Druh výsledku
O - Ostatní výsledky
CEP
GM - Potravinářství
Rok uplatnění
2005