Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Antimikrobiální aktivita izolátů z majonézových výrobků

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015482" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015482 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Antimikrobiální aktivita izolátů z majonézových výrobků

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Tato práce byla zaměřena na určení antimikrobiální aktivity 85 izolátů z lahůdkových výrobků a surovin pro jejich výrobu. Pouze 6 kmenů vykazovalo antibakteriální aktivitu (5 laktokoků a 1 laktobacil). Antibakteriální aktivita se testovala vpichovou metodou a antifungální aktivita metodou přelivu.

  • Název v anglickém jazyce

    Antimicrobial activity of isolates from delicacy products

  • Popis výsledku anglicky

    This work was focused on determination of antimicrobial activity of 85 isolates from delicacy products and raw materials used for their production. Only 6 strains showed antibacterial activity (5 lactococci and 1 lactobacillus). Antibacterial activity was performed by agar spot assay and antifungal activity by overlay assay.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů