Antimikrobiální aktivita izolátů z majonézových výrobků
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015482" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015482 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Antimikrobiální aktivita izolátů z majonézových výrobků
Popis výsledku v původním jazyce
Tato práce byla zaměřena na určení antimikrobiální aktivity 85 izolátů z lahůdkových výrobků a surovin pro jejich výrobu. Pouze 6 kmenů vykazovalo antibakteriální aktivitu (5 laktokoků a 1 laktobacil). Antibakteriální aktivita se testovala vpichovou metodou a antifungální aktivita metodou přelivu.
Název v anglickém jazyce
Antimicrobial activity of isolates from delicacy products
Popis výsledku anglicky
This work was focused on determination of antimicrobial activity of 85 isolates from delicacy products and raw materials used for their production. Only 6 strains showed antibacterial activity (5 lactococci and 1 lactobacillus). Antibacterial activity was performed by agar spot assay and antifungal activity by overlay assay.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů