Pivo - výživová podpora pro celiaky?
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015494" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015494 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Beer - nutritional support for coeliacs?
Popis výsledku v původním jazyce
Beer is a beverage with important nutritional aspects and with a low content of proteins, of which the main source is malt. Malt contains prolamins that are associated with coeliac disease. The concentration of prolamins in beer depends on the type of malt, the mashing technology, and the fermentation and stabilisation processes. The sandwich ELISA RIDASCREEN# Gliadin Kit, which uses R5 antibody detection approach, and the Gliadin ELISA Kit have been used for the determination of prolamins in some typesof malts and in some beers from the Czech market. The content of prolamins in the beers varied, but was always less than 10 mg / 1. Also, the prolamin content and balance at various stages in the malting and brewing processes was estimated.
Název v anglickém jazyce
Beer - nutritional support for coeliacs?
Popis výsledku anglicky
Beer is a beverage with important nutritional aspects and with a low content of proteins, of which the main source is malt. Malt contains prolamins that are associated with coeliac disease. The concentration of prolamins in beer depends on the type of malt, the mashing technology, and the fermentation and stabilisation processes. The sandwich ELISA RIDASCREEN# Gliadin Kit, which uses R5 antibody detection approach, and the Gliadin ELISA Kit have been used for the determination of prolamins in some typesof malts and in some beers from the Czech market. The content of prolamins in the beers varied, but was always less than 10 mg / 1. Also, the prolamin content and balance at various stages in the malting and brewing processes was estimated.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
EI - Biotechnologie a bionika
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Výzkumné centrum pro studium obsahových látek ječmene a chmele</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů