Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Inhibice Clostridium sp. látkou bílkovinné povahy, produkované laktobacily, izolovanými z polotvrdých sýrů.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015569" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015569 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Inhibition of Clostridium sp. by bacteriocin-like substances produced by lactobacilli isolated from semi hard cheese.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In this study, 31 Lactobacillus strains with anticlostridial activity were tested for bacteriocin production. These strains had been isolated from Czech and Danish semi-hard cheese during ripening. Production of bacteriocins was studied using agar well diffusion assays, against 15 Clostridium. All isolates showed a certain level of inhibition, but for only 4 of them, the inhibitory effect could be dedicated to a bacteriocin-like substance.

  • Název v anglickém jazyce

    Inhibition of Clostridium sp. by bacteriocin-like substances produced by lactobacilli isolated from semi hard cheese.

  • Popis výsledku anglicky

    In this study, 31 Lactobacillus strains with anticlostridial activity were tested for bacteriocin production. These strains had been isolated from Czech and Danish semi-hard cheese during ripening. Production of bacteriocins was studied using agar well diffusion assays, against 15 Clostridium. All isolates showed a certain level of inhibition, but for only 4 of them, the inhibitory effect could be dedicated to a bacteriocin-like substance.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů