Inhibice Clostridium sp. látkou bílkovinné povahy, produkované laktobacily, izolovanými z polotvrdých sýrů.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015569" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015569 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Inhibition of Clostridium sp. by bacteriocin-like substances produced by lactobacilli isolated from semi hard cheese.
Popis výsledku v původním jazyce
In this study, 31 Lactobacillus strains with anticlostridial activity were tested for bacteriocin production. These strains had been isolated from Czech and Danish semi-hard cheese during ripening. Production of bacteriocins was studied using agar well diffusion assays, against 15 Clostridium. All isolates showed a certain level of inhibition, but for only 4 of them, the inhibitory effect could be dedicated to a bacteriocin-like substance.
Název v anglickém jazyce
Inhibition of Clostridium sp. by bacteriocin-like substances produced by lactobacilli isolated from semi hard cheese.
Popis výsledku anglicky
In this study, 31 Lactobacillus strains with anticlostridial activity were tested for bacteriocin production. These strains had been isolated from Czech and Danish semi-hard cheese during ripening. Production of bacteriocins was studied using agar well diffusion assays, against 15 Clostridium. All isolates showed a certain level of inhibition, but for only 4 of them, the inhibitory effect could be dedicated to a bacteriocin-like substance.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů