Antimikrobiální aktivita Lactobacillus paracasei izolovaných z polotvrdých sýrů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00017858" target="_blank" >RIV/60461373:22330/06:00017858 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Antimikrobiální aktivita Lactobacillus paracasei izolovaných z polotvrdých sýrů
Popis výsledku v původním jazyce
V této studii byla testována antifungální, antiklostridiální aktivita a produkce bakteriocinu u (11) vybraných kmenů Lb. paracasei. Všechny kmeny byly izolovány z českých a dánských polotvrdých sýrů během zrání. Všechny izoláty inhibovaly některý z (15)kmenu Clostridium sp. ale pouze u čtyř kmenů byl inhibiční účinek způsoben látkou bílkovinné povahy.
Název v anglickém jazyce
Antimicrobial activity of Lactobacillus paracasei isolated from semi-hard cheese
Popis výsledku anglicky
In this study, the antifungal, anticlostridial activity and bacteriocin production, of selected (11) Lactobacillus paracasei strains, were tested. All lactobacilli were isolated from Czech or Danish semi-hard cheeses during ripening. All isolates showeda certain inhibition against all 15 Clostridium sp., but for only four of them, the inhibitory effect could be dedicated to bacteriocin-like substance.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Celostátní přehlídky sýrů - Výsledky přehlídek a sborník semináře Mléko a sýry
ISBN
80-7080-620-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
41-46
Název nakladatele
VŠCHT Praha
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
26. 1. 2006
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—