Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Antimikrobiální aktivita Lactobacillus paracasei izolovaných z polotvrdých sýrů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00017858" target="_blank" >RIV/60461373:22330/06:00017858 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Antimikrobiální aktivita Lactobacillus paracasei izolovaných z polotvrdých sýrů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V této studii byla testována antifungální, antiklostridiální aktivita a produkce bakteriocinu u (11) vybraných kmenů Lb. paracasei. Všechny kmeny byly izolovány z českých a dánských polotvrdých sýrů během zrání. Všechny izoláty inhibovaly některý z (15)kmenu Clostridium sp. ale pouze u čtyř kmenů byl inhibiční účinek způsoben látkou bílkovinné povahy.

  • Název v anglickém jazyce

    Antimicrobial activity of Lactobacillus paracasei isolated from semi-hard cheese

  • Popis výsledku anglicky

    In this study, the antifungal, anticlostridial activity and bacteriocin production, of selected (11) Lactobacillus paracasei strains, were tested. All lactobacilli were isolated from Czech or Danish semi-hard cheeses during ripening. All isolates showeda certain inhibition against all 15 Clostridium sp., but for only four of them, the inhibitory effect could be dedicated to bacteriocin-like substance.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Celostátní přehlídky sýrů - Výsledky přehlídek a sborník semináře Mléko a sýry

  • ISBN

    80-7080-620-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    41-46

  • Název nakladatele

    VŠCHT Praha

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    26. 1. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku