Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Sledování aktivity kvasinek fluorescenční metodou

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015695" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015695 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Yeast activity monitoring by fluorescent methods

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Yeast activity was monitored during pilot plant yeast propagation under aerobic and anaerobic conditions. The work was carried out with three widely used Czech lager yeast strains. Fluorescent intensity of DNA was analyzed by flow cytometry and signal was used as a marker for cell cycle determination. During experiments were monitored changes in significant properties of yeast (glycogen, proteins, and DNA) by fluorescent methods. It seemed that the impact of aerobic conditions on preservation of flocculation abilities depends on the genetic properties of each strain. Only one strain didn't show significant losses in flocculation abilities neither under aerobic nor strictly anaerobic conditions.

  • Název v anglickém jazyce

    Yeast activity monitoring by fluorescent methods

  • Popis výsledku anglicky

    Yeast activity was monitored during pilot plant yeast propagation under aerobic and anaerobic conditions. The work was carried out with three widely used Czech lager yeast strains. Fluorescent intensity of DNA was analyzed by flow cytometry and signal was used as a marker for cell cycle determination. During experiments were monitored changes in significant properties of yeast (glycogen, proteins, and DNA) by fluorescent methods. It seemed that the impact of aerobic conditions on preservation of flocculation abilities depends on the genetic properties of each strain. Only one strain didn't show significant losses in flocculation abilities neither under aerobic nor strictly anaerobic conditions.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    EI - Biotechnologie a bionika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Výzkumné centrum pro studium obsahových látek ječmene a chmele</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů