Stárnutí imobilizovaných pivovarských kvasnic v kontinuálním probublávaném reaktoru
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015784" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015784 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Aging of immobilized brewing yeast in a continuous bubble-column reactor
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of this work was to study the physiological changes of immobilized brewing yeast Saccharomyces cerevisiae in a continuous reactor at three different temperatures (15, 20 and 25°C). During the continuous experiment the viability of free and immobilized cells was followed using vital staining and flow cytometry. The results of viability determination were used to calculate the specific death rate of the immobilized cells (Kd). Further, the flow cytometry was used to follow the glycogen content ofcells and the number of budding cells.
Název v anglickém jazyce
Aging of immobilized brewing yeast in a continuous bubble-column reactor
Popis výsledku anglicky
The aim of this work was to study the physiological changes of immobilized brewing yeast Saccharomyces cerevisiae in a continuous reactor at three different temperatures (15, 20 and 25°C). During the continuous experiment the viability of free and immobilized cells was followed using vital staining and flow cytometry. The results of viability determination were used to calculate the specific death rate of the immobilized cells (Kd). Further, the flow cytometry was used to follow the glycogen content ofcells and the number of budding cells.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
EI - Biotechnologie a bionika
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů