Studium fyziologických změn imobilizovaných pivovarských kvasinek
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015897" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015897 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Studium fyziologických změn imobilizovaných pivovarských kvasinek
Popis výsledku v původním jazyce
Tato práce byla zaměřena na studium fyziologických změn imobilizovaných pivovarských kvasnic Saccharomyces cerevisiae v kontinuálním reaktoru pri různých teplotách kultivace (15, 20 a 25°C). V průb?hu kontinuálního pokusu se sledovala životaschopnost volných a imobilizovaných kvasinek pomocí fluorescenčního barviva a průtokové cytometrie. Výsledky byly použity ke stanovení specifické rychlosti odumírání imobilizovaných kvasnic (Kd). Průtoková cytometrie byla dále použita ke sledování obsahu buněčného glykogenu a ke stanovení počtu pučících buněk.
Název v anglickém jazyce
Physiological changes of immobilized brewing yeast
Popis výsledku anglicky
This work was focused on the study of the physiological changes of immobilized brewing yeast Saccharomyces cerevisiae in a continuous reactor at three different temperatures (15, 20 and 25°C). During the continuous experiment the viability of free and immobilized cells was followed using vital staining and flow cytometry. The results of viability determination were used to calculate the specific death rate of the immobilized cells (Kd). Further, the flow cytometry was used to follow the glycogen contentof cells and the number of budding cells.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
EI - Biotechnologie a bionika
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů