Použití aditivních látek k prodloužení údržnosti masných výrobků
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015972" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015972 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Application of additive substances fot the extension of shelf life of meat products.
Popis výsledku v původním jazyce
Effect of additive substances to extend the shelf life of meat products was verified. Samples of a homogeneous salami Junior produced in the corporation Masný průmysl Krásno, s. r. o., Valašské Meziříčí were used as the experimental material. Additive substances based on lactate, bacteriocin and acetate were tested. The effects of the additive substances were evaluated based upon the analysis of individual samples. The application of lactate to the batter of the salami Junior improved the microbiological stability of the product. The rate of microbial growth was reduced.
Název v anglickém jazyce
Application of additive substances fot the extension of shelf life of meat products.
Popis výsledku anglicky
Effect of additive substances to extend the shelf life of meat products was verified. Samples of a homogeneous salami Junior produced in the corporation Masný průmysl Krásno, s. r. o., Valašské Meziříčí were used as the experimental material. Additive substances based on lactate, bacteriocin and acetate were tested. The effects of the additive substances were evaluated based upon the analysis of individual samples. The application of lactate to the batter of the salami Junior improved the microbiological stability of the product. The rate of microbial growth was reduced.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Bezpečnosť a kontrola potravín
ISBN
80-8069-503-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
142-146
Název nakladatele
STU Bratislava
Místo vydání
Bratislava
Místo konání akce
Nitra
Datum konání akce
6. 4. 2005
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—