Biosyntéza složek potravin: sacharidy. 2. Polysacharidy - přehledný článek.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015986" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015986 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Biosynthesis of food constituents: Saccharides. 2. Polysaccharides - a review.
Popis výsledku v původním jazyce
This review article gives a survey of selected principal biosynthetic pathways that lead to the most important polysaccharides occurring in foods and in food raw materials and informs nonspecialist readers about new scientific advances as reported in recently published papers. Subdivision of the topic is predominantly done via biosynthesis and includes reserve polysaccharides (starch and glycogen, fructans), plant cell wall polysaccharides (cellulose and callose, pectin), and animal polysaccharides (chitin and glycosaminoglycans). There is extensive use of reaction schemes, sequences, and mechanisms with enzymes involved and detailed explanations using sound chemical principles and mechanisms.
Název v anglickém jazyce
Biosynthesis of food constituents: Saccharides. 2. Polysaccharides - a review.
Popis výsledku anglicky
This review article gives a survey of selected principal biosynthetic pathways that lead to the most important polysaccharides occurring in foods and in food raw materials and informs nonspecialist readers about new scientific advances as reported in recently published papers. Subdivision of the topic is predominantly done via biosynthesis and includes reserve polysaccharides (starch and glycogen, fructans), plant cell wall polysaccharides (cellulose and callose, pectin), and animal polysaccharides (chitin and glycosaminoglycans). There is extensive use of reaction schemes, sequences, and mechanisms with enzymes involved and detailed explanations using sound chemical principles and mechanisms.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech Journal of Food Science
ISSN
1212-1800
e-ISSN
—
Svazek periodika
23
Číslo periodika v rámci svazku
5
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
11
Strana od-do
173-183
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—