Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Klaer-As - přípravek omezující zápach odpadních vod cukrovaru v pokampaňovém období

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00016057" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00016057 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Klaer-As - přípravek omezující zápach odpadních vod cukrovaru v pokampaňovém období

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Přípravek Klaer-As obsahuje algináty, vyrobené ze speciálních mořských řas, součástí těchto alginátů jsou látky podporující růst - cytokininy a auxiny. Byl ověřován vliv přípravku na činnost mikroorganismů kalu v laboratorních a plnoprovozních podmínkáchv cukrovaru sledováním odbourání organického znečištění odpadní vody - analýza kyseliny propionové, máselné a octové, čirosti vody, snížení CHSK a vjem zápachu. Přípravek se zdá perspektivní pro vodní hospodářství cukrovaru, které má jinak problémy s pachovými emisemi do okolí.

  • Název v anglickém jazyce

    Klaer-As - the preparative for reducing odour from waste water of sugar factories after sugar campaign

  • Popis výsledku anglicky

    The preparative Klaer-As incorporates alginates produced from special sea-grass, part of them are grow stimulators - cytokinins a auxins. The influence to micro-organisms activity was tested in laboratory and in full-scale conditions in a sugar factory by observing of decomposition of organic pollution of waste water: analyses of propionic, butter and acetic acids; water clarity, decreasing of COD and odour perception. The preparative seems to be perspective for water treatment of sugar factories whichhas otherwise problems with odour emissions to environment

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Listy cukrovarnické a řepařské

  • ISSN

    1210-3306

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    121

  • Číslo periodika v rámci svazku

    9/10

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    294-296

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus