Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv lipofility monoacylglycerolového emulgátoru na vlastnosti modelových emulzí

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00017783" target="_blank" >RIV/60461373:22330/06:00017783 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv lipofility monoacylglycerolového emulgátoru na vlastnosti modelových emulzí

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Růst lipofility monoacylglycerolového emulgátoru, tj.pokles HLB hodnoty ovlivňuje fyzikální vlastnosti margarínu. Pokles HLB ze 7 na 2 má za následek snížení velikosti částic emulze z 10 až na 4 &#956;m, závislost velikosti částic na HLB je exponenciální.. Pokles HLB výrazně ovlivňuje reologii margarínu.

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of lipophilicity of monoacylglycerol emulsifier on the properties of model fat blends

  • Popis výsledku anglicky

    The increase of lipophility of monoacylglycerol emulsifier (the decrease of HLB value) influences physical properties of margarine. The decrease of HLB value from 7 to 2 results the decrease of the particle size of emulsion from 10 to 4 &#61549;m. The dependence of particle size on HLB value is exponential. The decrease of HLB value influences importantly the rheology of margarine.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník 44. mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků

  • ISBN

    80-86238-97-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    40-43

  • Název nakladatele

    Palma Tumys a.s.

  • Místo vydání

    Bratislava

  • Místo konání akce

    Liptovský Ján, Slovensko

  • Datum konání akce

    10. 5. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku