Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

ACE inhibiční aktivita enzymových hydrolyzátů WPC.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00017947" target="_blank" >RIV/60461373:22330/06:00017947 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    ACE inhibiční aktivita enzymových hydrolyzátů WPC.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byla změřena ACE inhibiční aktivita hydrolyzátů WPC. Jako nejvíce účinné se jevily vzorky hydrolyzované enzymem Alkalasou. Hydrolyzát odebraný po 15 min hydrolýzy byl schopný inhibovat přeměnu angiotensinu z 66 %. Tato aktivita se nezměnila během 1 hodiny hydrolýzy, poté mírně klesla na 61 % inhibice. Jako hydrolyzáty s druhou největší inhibiční aktivitou byly vyhodnoceny vzorky hydrolyzované Protamexem. Hydrolyzáty Flavourzymu a Neutrasy vykazovaly téměř stejnou inhibiční aktivitu, která se zvětšovalas časem hydrolýzy, tak jak se zvětšovala koncentrace hydrofobních di- a tripeptidů, které jsou zodpovědné za inhibici ACE.

  • Název v anglickém jazyce

    ACE inhibition of enzymic WPC hydrolyzates.

  • Popis výsledku anglicky

    ACE inhibition of enzymic WPC hydrolyzates was measured. The most effective was hydrolysates prepared by Alcalase (66 % ACE inhibition) followed by Protamex hydrolysates. Increase of ACE ihnibition was observed during hydrolysis by Flavourzyme and Neutrase.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník XXXVII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    1802-1433

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    358-361

  • Název nakladatele

    Česká společnost chemická

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Skalský Dvůr

  • Datum konání akce

    29. 5. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku