Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Distribuce velikosti částic saturačního kalu a možnosti jejího ovlivnění

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00017959" target="_blank" >RIV/60461373:22330/06:00017959 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Distribuce velikosti částic saturačního kalu a možnosti jejího ovlivnění

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Distribuce velikosti částic saturačního kalu a možnosti jejího ovlivnění

  • Název v anglickém jazyce

    A PARTICLE SIZE distribution of carbonation slurry

  • Popis výsledku anglicky

    Preliming is of considerable importance for efficient filtration and sedimentation of the 1st carbonation slurry. Part of the 1st carbonation precipitate and in most cases the 2nd carbonation precipitate are recycled to a prelimer to have a sufficient particle size of carbonation slurry. This recycled carbonation slurry and the juice in chambers of the prelimer can be characterized as polydisperse system. It contains CaCO3 and aggregated or adsorbed non-sugars. Authors chose an image analysis method (system LUCIA) combined with microscopic observation for particle size distribution measurement of input suspensions of carbonation slurry to prelimer and suspensions in prelimer. Big mud particles grew during preliming and small particles dissolved in thefirst and last chamber. Authors lay stress on fine handling with carbonation and preliming mud because of not destroying the particles.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Listy cukrovarnické a řepařské

  • ISSN

    1210-3306

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    122

  • Číslo periodika v rámci svazku

    7/8

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    277-280

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus