Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Využití vakua při tepelném zpracování krůtího masa

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00022535" target="_blank" >RIV/60461373:22330/06:00022535 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Využití vakua při tepelném zpracování krůtího masa

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Tepelná úprava krůtího masa pod vakuem vedla ke zlepšení jeho křehkosti a snížení hmotnostních ztrát při záhřevu. Křehkost byla vyšší zejména při nižších teplotách záhřevu; jako vhodná se ukazuje kombinace záhřevu při teplotě 60 °C po dobu 3 hodin. Hmotnostní ztráty při tomto způsobu záhřevu byly významně nižší než při použití vyšších teplot úpravy pod vakuem anebo po osmahnutí.

  • Název v anglickém jazyce

    Využití vakua při tepelném zpracování krůtího masa

  • Popis výsledku anglicky

    Tepelná úprava krůtího masa pod vakuem vedla ke zlepšení jeho křehkosti a snížení hmotnostních ztrát při záhřevu. Křehkost byla vyšší zejména při nižších teplotách záhřevu; jako vhodná se ukazuje kombinace záhřevu při teplotě 60 °C po dobu 3 hodin. Hmotnostní ztráty při tomto způsobu záhřevu byly významně nižší než při použití vyšších teplot úpravy pod vakuem anebo po osmahnutí.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    17

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus