Využití vakua při tepelném zpracování krůtího masa
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00022535" target="_blank" >RIV/60461373:22330/06:00022535 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Využití vakua při tepelném zpracování krůtího masa
Popis výsledku v původním jazyce
Tepelná úprava krůtího masa pod vakuem vedla ke zlepšení jeho křehkosti a snížení hmotnostních ztrát při záhřevu. Křehkost byla vyšší zejména při nižších teplotách záhřevu; jako vhodná se ukazuje kombinace záhřevu při teplotě 60 °C po dobu 3 hodin. Hmotnostní ztráty při tomto způsobu záhřevu byly významně nižší než při použití vyšších teplot úpravy pod vakuem anebo po osmahnutí.
Název v anglickém jazyce
Využití vakua při tepelném zpracování krůtího masa
Popis výsledku anglicky
Tepelná úprava krůtího masa pod vakuem vedla ke zlepšení jeho křehkosti a snížení hmotnostních ztrát při záhřevu. Křehkost byla vyšší zejména při nižších teplotách záhřevu; jako vhodná se ukazuje kombinace záhřevu při teplotě 60 °C po dobu 3 hodin. Hmotnostní ztráty při tomto způsobu záhřevu byly významně nižší než při použití vyšších teplot úpravy pod vakuem anebo po osmahnutí.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Svazek periodika
17
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—