Způsob detekce bakterií druhu Selenomonas lacticifex
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61388971%3A_____%2F19%3A00518207" target="_blank" >RIV/61388971:_____/19:00518207 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60193697:_____/19:N0000045
Výsledek na webu
<a href="https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/307/307973.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/307/307973.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Způsob detekce bakterií druhu Selenomonas lacticifex
Popis výsledku v původním jazyce
Způsob detekce bakterií druhu Selenomonas lacticifex, při kterém se používá pár tvořený oligonukleotidem SelenoFor2 tvořeného sekvencí 5´-CGG-GGA-CGA-ATG-TGC-AGT-ATT-T-3´, a oligonukleotid SelenoRev1 tvořený sekvencí 5´-GGC-TTC-GCT-GCT-CTC-TGT-CCA-3´´ , nebo oligonukleotid SelenoRev2 tvořený sekvencí 5´-GGT-TTA-TGG-GGT-TCG-CTT-GG-3´. Směs se vloží do termocykleru, kde nejprve po dobu 60 s až 300 s dochází k počáteční denaturaci při teplotě 94 až 98 ºC a následně probíhá 30 až 40 amplifikačních cyklů, z nichž každý obsahuje fázi denaturace, která probíhá po dobu 20 až 30 s při teplotě 94 až 98 ºC, fázi nasedání oligonukleotidů, která probíhá po dobu 20 až 30 s při teplotě 66 až 69 ºC a fázi extenze, která probíhá po dobu 30 až 90 s při teplotě 72 ºC, načež následuje konečná extenze, která probíhá po dobu 300 s při teplotě 70 až 80 ºC a ukončovací fáze, která probíhá při teplotě 4 ºC.
Název v anglickém jazyce
The method of detection of bacteria Selenomonas lacticifex
Popis výsledku anglicky
Způsob detekce bakterií druhu Selenomonas lacticifex, při kterém se používá pár tvořený oligonukleotidem SelenoFor2 tvořeného sekvencí 5´-CGG-GGA-CGA-ATG-TGC-AGT-ATT-T-3´, a oligonukleotid SelenoRev1 tvořený sekvencí 5´-GGC-TTC-GCT-GCT-CTC-TGT-CCA-3´´ , nebo oligonukleotid SelenoRev2 tvořený sekvencí 5´-GGT-TTA-TGG-GGT-TCG-CTT-GG-3´. Směs se vloží do termocykleru, kde nejprve po dobu 60 s až 300 s dochází k počáteční denaturaci při teplotě 94 až 98 ºC a následně probíhá 30 až 40 amplifikačních cyklů, z nichž každý obsahuje fázi denaturace, která probíhá po dobu 20 až 30 s při teplotě 94 až 98 ºC, fázi nasedání oligonukleotidů, která probíhá po dobu 20 až 30 s při teplotě 66 až 69 ºC a fázi extenze, která probíhá po dobu 30 až 90 s při teplotě 72 ºC, načež následuje konečná extenze, která probíhá po dobu 300 s při teplotě 70 až 80 ºC a ukončovací fáze, která probíhá při teplotě 4 ºC.
Klasifikace
Druh
P - Patent
CEP obor
—
OECD FORD obor
10606 - Microbiology
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
307973
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
15. 8. 2019
Název vlastníka
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s. - Mikrobiologický ústav AV ČR, v. v. i.
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence