Biogenic amines in vacuum packed and non-vacuum packed flesh of carp (Cyprinus carpio) stored at different temperatures
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F03%3A00004790" target="_blank" >RIV/60076658:12220/03:00004790 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Biogenic amines in vacuum packed and non-vacuum packed flesh of carp (Cyprinus carpio) stored at different temperatures
Popis výsledku v původním jazyce
Vakuově balené a volně balené vzorky kapřího masa byly skladovány při teplotě 3 oC. Byly sledovány chemické, senzorické a mikrobiální změny během doby skladování. Bylo sledováno sedm biogenních aminů (putrescin, kadaverin, spermidin, spermin, histamin, tyramin a tryptamin). Mikrobiálním a sensorickým změnám nejvíce odpovídaly změny obsahu putrescinu a kadaverinu. Nízká teplota skladování měla dominantní vliv, který se projevil v nižším obsahu biogenních aminů a vyšší kvalitě masa. Při teplotě 15 oC bylvliv typu balení málo průkazný. Vakuové balení při teplotě skladování 3 oC prodloužilo dobu použitelnosti o 3 až 5 dnů
Název v anglickém jazyce
Biogenic amines in vacuum packed and non-vacuum packed flesh of carp (Cyprinus carpio) stored at different temperatures
Popis výsledku anglicky
Vakuově balené a volně balené vzorky kapřího masa byly skladovány při teplotě 3 oC. Byly sledovány chemické, senzorické a mikrobiální změny během doby skladování. Bylo sledováno sedm biogenních aminů (putrescin, kadaverin, spermidin, spermin, histamin, tyramin a tryptamin). Mikrobiálním a sensorickým změnám nejvíce odpovídaly změny obsahu putrescinu a kadaverinu. Nízká teplota skladování měla dominantní vliv, který se projevil v nižším obsahu biogenních aminů a vyšší kvalitě masa. Při teplotě 15 oC bylvliv typu balení málo průkazný. Vakuové balení při teplotě skladování 3 oC prodloužilo dobu použitelnosti o 3 až 5 dnů
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GL - Rybářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2003
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Health implications of dietary amines. Barcelona, Universitat Autonoma de Barcelona
ISBN
—
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
20
Název nakladatele
Universitat Autonoma de Barcelona
Místo vydání
Universitat Autonoma de Barcelona
Místo konání akce
Barcelona
Datum konání akce
1. 1. 2003
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—