Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The microbiology and shelf-life of carp fillets stored in different conditions.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F03%3A00004794" target="_blank" >RIV/60076658:12220/03:00004794 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60076658:12610/03:00005077

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The microbiology and shelf-life of carp fillets stored in different conditions.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byly studovány mikrobiologické a senzorické změny na filetech z kapra v rozdílných skladovacích podmínkách. Celkem bylo zkoumáno 80 balených a nebalených vzorků z čerstvě zabitých ryb. Vzorky byly skladovány při 3 a 15 oC. Během skladování byly sledoványmesofilní, psychrotrofní bakterie, enterokoky a zárodky Escherichia coli. Numerická stupnice o třech stupních (1-3) byla použita pro sensorickou analýzu. Vzorky byly hodnoceny podle vzhledu, textury, barvy a vůně. Počty mesofilních a psychrotrofních orgamismů dosáhly 109 cfu. g-1 and 106 cfu.g-1, když se skladovaly nebalené při 15 oC. Nižší počty zárodků byly nalezeny na balených vzorcích. Filety byly pro konzumenta nepřijatelné po 3 až 6 dnech skladování. Skladování při 3 oC je přijatelnější. Počty mesofilních a psychrotrofních zárodků dosáhly 1.8.109 a 5.6.108 cfu_g (nebalené vzorky) a 1.2.207 a 1.3.106 cfu/g (balené vzorky) po14 dnech skladování. Vzorky byly po 12 dnech pro konzumenta nepřijatelné. Počty coliformních bakterií a ente

  • Název v anglickém jazyce

    The microbiology and shelf-life of carp fillets stored in different conditions.

  • Popis výsledku anglicky

    Byly studovány mikrobiologické a senzorické změny na filetech z kapra v rozdílných skladovacích podmínkách. Celkem bylo zkoumáno 80 balených a nebalených vzorků z čerstvě zabitých ryb. Vzorky byly skladovány při 3 a 15 oC. Během skladování byly sledoványmesofilní, psychrotrofní bakterie, enterokoky a zárodky Escherichia coli. Numerická stupnice o třech stupních (1-3) byla použita pro sensorickou analýzu. Vzorky byly hodnoceny podle vzhledu, textury, barvy a vůně. Počty mesofilních a psychrotrofních orgamismů dosáhly 109 cfu. g-1 and 106 cfu.g-1, když se skladovaly nebalené při 15 oC. Nižší počty zárodků byly nalezeny na balených vzorcích. Filety byly pro konzumenta nepřijatelné po 3 až 6 dnech skladování. Skladování při 3 oC je přijatelnější. Počty mesofilních a psychrotrofních zárodků dosáhly 1.8.109 a 5.6.108 cfu_g (nebalené vzorky) a 1.2.207 a 1.3.106 cfu/g (balené vzorky) po14 dnech skladování. Vzorky byly po 12 dnech pro konzumenta nepřijatelné. Počty coliformních bakterií a ente

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GL - Rybářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA525%2F02%2F1077" target="_blank" >GA525/02/1077: Biogenní aminy ve vybraných druzích poživatin</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Folia veterinaria

  • ISSN

    0015-5748

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    47

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    SK - Slovenská republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    74-79

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus