The microbiology and shelf-life of carp fillets stored in different conditions.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F03%3A00004794" target="_blank" >RIV/60076658:12220/03:00004794 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60076658:12610/03:00005077
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The microbiology and shelf-life of carp fillets stored in different conditions.
Popis výsledku v původním jazyce
Byly studovány mikrobiologické a senzorické změny na filetech z kapra v rozdílných skladovacích podmínkách. Celkem bylo zkoumáno 80 balených a nebalených vzorků z čerstvě zabitých ryb. Vzorky byly skladovány při 3 a 15 oC. Během skladování byly sledoványmesofilní, psychrotrofní bakterie, enterokoky a zárodky Escherichia coli. Numerická stupnice o třech stupních (1-3) byla použita pro sensorickou analýzu. Vzorky byly hodnoceny podle vzhledu, textury, barvy a vůně. Počty mesofilních a psychrotrofních orgamismů dosáhly 109 cfu. g-1 and 106 cfu.g-1, když se skladovaly nebalené při 15 oC. Nižší počty zárodků byly nalezeny na balených vzorcích. Filety byly pro konzumenta nepřijatelné po 3 až 6 dnech skladování. Skladování při 3 oC je přijatelnější. Počty mesofilních a psychrotrofních zárodků dosáhly 1.8.109 a 5.6.108 cfu_g (nebalené vzorky) a 1.2.207 a 1.3.106 cfu/g (balené vzorky) po14 dnech skladování. Vzorky byly po 12 dnech pro konzumenta nepřijatelné. Počty coliformních bakterií a ente
Název v anglickém jazyce
The microbiology and shelf-life of carp fillets stored in different conditions.
Popis výsledku anglicky
Byly studovány mikrobiologické a senzorické změny na filetech z kapra v rozdílných skladovacích podmínkách. Celkem bylo zkoumáno 80 balených a nebalených vzorků z čerstvě zabitých ryb. Vzorky byly skladovány při 3 a 15 oC. Během skladování byly sledoványmesofilní, psychrotrofní bakterie, enterokoky a zárodky Escherichia coli. Numerická stupnice o třech stupních (1-3) byla použita pro sensorickou analýzu. Vzorky byly hodnoceny podle vzhledu, textury, barvy a vůně. Počty mesofilních a psychrotrofních orgamismů dosáhly 109 cfu. g-1 and 106 cfu.g-1, když se skladovaly nebalené při 15 oC. Nižší počty zárodků byly nalezeny na balených vzorcích. Filety byly pro konzumenta nepřijatelné po 3 až 6 dnech skladování. Skladování při 3 oC je přijatelnější. Počty mesofilních a psychrotrofních zárodků dosáhly 1.8.109 a 5.6.108 cfu_g (nebalené vzorky) a 1.2.207 a 1.3.106 cfu/g (balené vzorky) po14 dnech skladování. Vzorky byly po 12 dnech pro konzumenta nepřijatelné. Počty coliformních bakterií a ente
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GL - Rybářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GA525%2F02%2F1077" target="_blank" >GA525/02/1077: Biogenní aminy ve vybraných druzích poživatin</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2003
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Folia veterinaria
ISSN
0015-5748
e-ISSN
—
Svazek periodika
47
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
SK - Slovenská republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
74-79
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—