Biogenní aminy jako indikátory rozkladu kapřího masa.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F00%3A00002485" target="_blank" >RIV/60076658:12220/00:00002485 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Biogenní aminy jako indikátory rozkladu kapřího masa.
Popis výsledku v původním jazyce
Vzorky kapřího masa byly získány z čerstvě zabitých ryb o průměrné hmotnosti 2,3 kg. Jednotlivé porce masa byly rozděleny do čtyř skupin. První skupina byla ponechána jako kontrolní, zbylé tři byly ošetřeny konzervantem Purac v koncentracích 2, 3 a 5% (m/m). Po ošetření konzervační látkou byly vzorky skladovány při teplotách 3, 15 a 25°C. Na obsah aminů ve vzorcích měla rozhodující vliv teplota uložení. Konzervant prodloužil skladovatelnost vzorků zejména při teplotě 3°C, méně účinně bránil rozkladu při15°C a jeho vliv byl minimální při teplotě 25°C. Aplikace konzervantu při teplotě 3°C prodloužila skladovatelnost kapřího masa o 5 dnů a při teplotě 15°C o 1 den.
Název v anglickém jazyce
Biogenní aminy jako indikátory rozkladu kapřího masa.
Popis výsledku anglicky
Vzorky kapřího masa byly získány z čerstvě zabitých ryb o průměrné hmotnosti 2,3 kg. Jednotlivé porce masa byly rozděleny do čtyř skupin. První skupina byla ponechána jako kontrolní, zbylé tři byly ošetřeny konzervantem Purac v koncentracích 2, 3 a 5% (m/m). Po ošetření konzervační látkou byly vzorky skladovány při teplotách 3, 15 a 25°C. Na obsah aminů ve vzorcích měla rozhodující vliv teplota uložení. Konzervant prodloužil skladovatelnost vzorků zejména při teplotě 3°C, méně účinně bránil rozkladu při15°C a jeho vliv byl minimální při teplotě 25°C. Aplikace konzervantu při teplotě 3°C prodloužila skladovatelnost kapřího masa o 5 dnů a při teplotě 15°C o 1 den.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GL - Rybářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/OC%20917.10" target="_blank" >OC 917.10: Biologicky aktivní aminy v poživatinách</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2000
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Chemické listy
ISSN
0009-2770
e-ISSN
—
Svazek periodika
94
Číslo periodika v rámci svazku
November
Stát vydavatele periodika
XX - osoby bez státní příslušnosti
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—