Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Biogenní aminy jako indikátory rozkladu kapřího masa.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F00%3A00002485" target="_blank" >RIV/60076658:12220/00:00002485 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Biogenní aminy jako indikátory rozkladu kapřího masa.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Vzorky kapřího masa byly získány z čerstvě zabitých ryb o průměrné hmotnosti 2,3 kg. Jednotlivé porce masa byly rozděleny do čtyř skupin. První skupina byla ponechána jako kontrolní, zbylé tři byly ošetřeny konzervantem Purac v koncentracích 2, 3 a 5% (m/m). Po ošetření konzervační látkou byly vzorky skladovány při teplotách 3, 15 a 25°C. Na obsah aminů ve vzorcích měla rozhodující vliv teplota uložení. Konzervant prodloužil skladovatelnost vzorků zejména při teplotě 3°C, méně účinně bránil rozkladu při15°C a jeho vliv byl minimální při teplotě 25°C. Aplikace konzervantu při teplotě 3°C prodloužila skladovatelnost kapřího masa o 5 dnů a při teplotě 15°C o 1 den.

  • Název v anglickém jazyce

    Biogenní aminy jako indikátory rozkladu kapřího masa.

  • Popis výsledku anglicky

    Vzorky kapřího masa byly získány z čerstvě zabitých ryb o průměrné hmotnosti 2,3 kg. Jednotlivé porce masa byly rozděleny do čtyř skupin. První skupina byla ponechána jako kontrolní, zbylé tři byly ošetřeny konzervantem Purac v koncentracích 2, 3 a 5% (m/m). Po ošetření konzervační látkou byly vzorky skladovány při teplotách 3, 15 a 25°C. Na obsah aminů ve vzorcích měla rozhodující vliv teplota uložení. Konzervant prodloužil skladovatelnost vzorků zejména při teplotě 3°C, méně účinně bránil rozkladu při15°C a jeho vliv byl minimální při teplotě 25°C. Aplikace konzervantu při teplotě 3°C prodloužila skladovatelnost kapřího masa o 5 dnů a při teplotě 15°C o 1 den.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GL - Rybářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/OC%20917.10" target="_blank" >OC 917.10: Biologicky aktivní aminy v poživatinách</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2000

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Chemické listy

  • ISSN

    0009-2770

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    94

  • Číslo periodika v rámci svazku

    November

  • Stát vydavatele periodika

    XX - osoby bez státní příslušnosti

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus