Content of biogenic amines in common carp (Cyprinus carpio) meat.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F99%3A00000048" target="_blank" >RIV/60076658:12220/99:00000048 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Content of biogenic amines in common carp (Cyprinus carpio) meat.
Popis výsledku v původním jazyce
Vzorky kapřího masa byly ošetřeny přípravkem Purac v koncentracích 0, 2, 3 a 5%. Vzorky byly skladovány při teplotách 3, 15 a 25 0C až do senzoricky průkazného rozkladu. Z experimentů vy plývá, že negativní senzorické signály předcházejí tvorbě nadměrných či toxických koncentrací biogenních aminů. Výrazně pozitivně se projevoval účinek konzervantu Purac při 15 0C.
Název v anglickém jazyce
Content of biogenic amines in common carp (Cyprinus carpio) meat.
Popis výsledku anglicky
Vzorky kapřího masa byly ošetřeny přípravkem Purac v koncentracích 0, 2, 3 a 5%. Vzorky byly skladovány při teplotách 3, 15 a 25 0C až do senzoricky průkazného rozkladu. Z experimentů vy plývá, že negativní senzorické signály předcházejí tvorbě nadměrných či toxických koncentrací biogenních aminů. Výrazně pozitivně se projevoval účinek konzervantu Purac při 15 0C.
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
CB - Analytická chemie, separace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
1999
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Aquaculture Europe 99, Trondheim ( Norway), No.27
ISBN
—
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
—
Počet stran knihy
—
Název nakladatele
European aquaculture society Oostende (Belgium)
Místo vydání
Oostende ( Belgium)
Kód UT WoS kapitoly
—