Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

HGB a kontinuální systém pro produkci piva: hodnocení výkonu a získaných produktů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00018345" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00018345 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    High gravity batch process and continuous system for beer production: an evaluation on fermentation performance and obtained products

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Though making beer is well known for a long time, using an essentially unchanged traditional batch fermentation process, during the last decades significant novelties have been introduced into brewing process as a result of progress in research. This work deals with two of such innovations namely, high gravity batch fermentation and complete continuous beer fermentation system. The results showed (i) a significant influence of the variables such as concentration and temperature on the yield factor of the substrate into ethanol and consequently on the productivity of the high gravity batch process and (ii) the technological feasibility of continuous production of beer based on yeast immobilization on cheap alternative carriers. The influence of processparameters on fermentation performance and obtained beers has been studied by sensorial analysis. Based on the sensorial analysis, it was concluded that there was no significant difference in the degree of acceptance between the obtained

  • Název v anglickém jazyce

    High gravity batch process and continuous system for beer production: an evaluation on fermentation performance and obtained products

  • Popis výsledku anglicky

    Though making beer is well known for a long time, using an essentially unchanged traditional batch fermentation process, during the last decades significant novelties have been introduced into brewing process as a result of progress in research. This work deals with two of such innovations namely, high gravity batch fermentation and complete continuous beer fermentation system. The results showed (i) a significant influence of the variables such as concentration and temperature on the yield factor of the substrate into ethanol and consequently on the productivity of the high gravity batch process and (ii) the technological feasibility of continuous production of beer based on yeast immobilization on cheap alternative carriers. The influence of processparameters on fermentation performance and obtained beers has been studied by sensorial analysis. Based on the sensorial analysis, it was concluded that there was no significant difference in the degree of acceptance between the obtained

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    EI - Biotechnologie a bionika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA104%2F06%2F1418" target="_blank" >GA104/06/1418: Kontinuální kvašení nealkoholického piva</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    34th International Conference of Slovak Society of Chemical Engineering, Tatranske Matliare,SR,21.-25.5.2007

  • ISBN

    978-80-227-2640-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    1-9

  • Název nakladatele

    Slovak Society of Chemical Engineering

  • Místo vydání

    Bratislava

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku