Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kontinuální fermentace piva pomocí kvasnic imobilizovaných na alternativní levné nosice a senzorické hodnocení finálního výrobku

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015801" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015801 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Continuous beer fermentation with yeast immobilized on alternative cheap carriers and sensorial evaluation of the final product

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The carrier cost represents a significant part of the investment costs and therefore the need for a cheap support material easy to regenerate is still relevant. This work deals with a complete continuous fermentation system for beer fermentation and maturation consisting of an gaslift and a packed-bed reactor containing brewing yeast immobilized on spent grains and corncobs, respectively. The objective of this study was to verify the long-term performance of the system and the suitability of these new cellulose-based carrier materials made from brewing and agricultural by-products. The influence of process parameters on sensorial quality of beer has been studied by physicochemical methods as well as by sensorial analysis (acceptance and description tests) carried out by both consumers and experienced tasters.

  • Název v anglickém jazyce

    Continuous beer fermentation with yeast immobilized on alternative cheap carriers and sensorial evaluation of the final product

  • Popis výsledku anglicky

    The carrier cost represents a significant part of the investment costs and therefore the need for a cheap support material easy to regenerate is still relevant. This work deals with a complete continuous fermentation system for beer fermentation and maturation consisting of an gaslift and a packed-bed reactor containing brewing yeast immobilized on spent grains and corncobs, respectively. The objective of this study was to verify the long-term performance of the system and the suitability of these new cellulose-based carrier materials made from brewing and agricultural by-products. The influence of process parameters on sensorial quality of beer has been studied by physicochemical methods as well as by sensorial analysis (acceptance and description tests) carried out by both consumers and experienced tasters.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    EI - Biotechnologie a bionika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů