Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kinetika mikrobního růstu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019076" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00019076 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    němčina

  • Název v původním jazyce

    Kinetik der Mikrobenwachstum

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Es wurden Untersuchungen zum Einfluss von Zusatzstoffen auf das Wachstum von Mikroorganismen in nitritfreien Fleischprodukten vorgenommen. Aus den Messwerten wurden Wachstumskurven ermittelt und Verzögerungszeit und Wachstumsverhältnis bestimmt. Das gewählte mathematische Modell erwies sich für das Beschreiben der Abläufe als geeignet, die berechneten und die gemessenen Daten waren eng korreliert. Es zeigte sich, dass Laktatzusätze das Wachstum eines breiten Spektrums von Mikroorganismen, insbesondere Koliformer, verzögern. Im Detail wurden die Einflüsse bestimmt, welche durch definierte Mengen Laktatzusatz auf die Haltbarkeit ausgeübt werden. Das Verwenden von Laktatzusätzen ist somit ein effektives Mittel zu höherer Sicherheit von nitritfreien Fleischerzeugnissen, wie Bratwurst bzw. allgemein weisse Ware.

  • Název v anglickém jazyce

    Kinetics of microbial growth

  • Popis výsledku anglicky

    The microbial growth in nitrite free sausages was delayed using the addition of lactates. The growth kinetics was calculated from the measured growth curves; the lag period and the growth ratio were established. Very good correlations were found betweencalculated and measured data. It is evident, that the lactates are effective against broad spectrum of bacteria, especially effect was observed again the coli former.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GE - Šlechtění rostlin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Fleischwirtschaft

  • ISSN

    0015-363X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    97

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    DE - Spolková republika Německo

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    211-212

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus