růst plísní a krystalizace solí na masných výrobcích
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019080" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00019080 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
němčina
Název v původním jazyce
Schimmelpilzwachstum und Salzkristallisierung auf Wurstwaren
Popis výsledku v původním jazyce
Als geeignete Methode für die Verfolgung des Schimmelpizeswachstum, sowie der Salzkristallisierung auf der Oberfläche der Kochsalamis bewährte sich die Bildanalyse (Software NIS-Elements). Mit Hilfe dieser Methodik konnte man einige fungistatische Präparate vergleichen und die Ursache der Phosphatekristallisierung verfolgen.
Název v anglickém jazyce
Moulds growth and salt cristalization on the surface of meat products
Popis výsledku anglicky
Video image analysis proved to be a suitable method for observation of surface phenomenon's of dry sausages. It can occur there both moulds growth and salt crystallisation. Moulds were suppressed by addition of surface treatment by sorbate, lactic acid and natamycin, the last one was most efficient. Predominant crystals on the surface were identified as Na2HPO4; their presence was influenced by polyphosphates addition in the sausage mixture and by oscillations of temperature and relative air humidity
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Fleischereitechnik
ISSN
0176-9502
e-ISSN
—
Svazek periodika
23
Číslo periodika v rámci svazku
9-10
Stát vydavatele periodika
DE - Spolková republika Německo
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
52-58
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—