Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Stanovení obsahu škrobu v semenech obilovin a luštěnin, ošetřených postřikem 24-epibrassinolidu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019090" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00019090 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Stanovení obsahu škrobu v semenech obilovin a luštěnin, ošetřených postřikem 24-epibrassinolidu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem této práce je sledování vlivu postřiku 24-epibrassinolidu na obsah celkového, poškozeného a rezistentního škrobu v semenech obilovin a luštěnin pěstovaných na poli a ve stresových podmínkách ve skleníku. Byly hodnoceny tři odrůdy jarní pšenice (ACHelena, Mollera, Lucia), tři odrůdy ozimé pšenice (Estica, Samanta, Ebi), fazol, pohanka a sléz. Celkový, poškozený a rezistentní škrob byly stanoveny enzymovými metodami Megazyme a dále metodou podle Ewerse.

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of starch in cereal and grain legume seeds after treatment of 24-epibrassinolide

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of research was to monitor the influence of 24-epibrassinolide spray on content of total, damage and resistant starch in plant grains cultivated in field conditions and in greenhouse at stress conditions. Three cultivars of spring wheat (AC Helena, Mollera, Lucia), three cultivars of winter wheat (Estica, Samanta, Ebi), bean, buckwheat and common mallow were tested. Total starch, damaged starch granules and resistant starch were analysed by enzyme methods by Megazyme Kits, as well as Ewers method was used and evaluated.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    3rd International Conference Polysacharidy/Polysaccharides, ČSCH, Praha, 16.11.2007

  • ISBN

    978-80-86238-30-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    1-6

  • Název nakladatele

    Česká společnost chemická (ČSCH), VŠCHT Praha a ČZU Praha

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku