Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Variability of selected non-starch polysaccharides in modern wheat varieties

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F18%3A00005018" target="_blank" >RIV/00027006:_____/18:00005018 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Variability of selected non-starch polysaccharides in modern wheat varieties

  • Popis výsledku v původním jazyce

    At the present time, the breeding of modern wheat cultivars is predominately based on the yield abilities, the resistance and bread-making quality parameters. Unfortunately, monitoring of nutritionally important components is still not a subject of breeding interest. Therefore, our paper analyzed variability of selected non-starch polysaccharides in the 10 modern wheat cultivars depending on different localities and treatment intensity. Significant cultivar differences were found in the content of total arabinoxylans. Variability of dietary fiber and water soluble arabinoxylans was essentially influenced by weather conditions.

  • Název v anglickém jazyce

    Variability of selected non-starch polysaccharides in modern wheat varieties

  • Popis výsledku anglicky

    At the present time, the breeding of modern wheat cultivars is predominately based on the yield abilities, the resistance and bread-making quality parameters. Unfortunately, monitoring of nutritionally important components is still not a subject of breeding interest. Therefore, our paper analyzed variability of selected non-starch polysaccharides in the 10 modern wheat cultivars depending on different localities and treatment intensity. Significant cultivar differences were found in the content of total arabinoxylans. Variability of dietary fiber and water soluble arabinoxylans was essentially influenced by weather conditions.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1510163" target="_blank" >QJ1510163: Stanovení klíčových nutričních parametrů pšeničného zrna, vývoj nových donorů kvality a zlepšení parametrů krmiv pro efektivní výkrm monogastrů</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 14th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience

  • ISBN

    978-80-86238-80-7

  • ISSN

    2336-6796

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    105-108

  • Název nakladatele

    Czech Chemical Society

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    1. 1. 2018

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku

    000468165000021